Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 5 december 2022

Ommer Nieuws december 2022

Eindejaars overdenkingen

 

Sinterklaas is geweest en hij is ook weer uit het land. De gestegen kosten voor van alles en nog wat heeft bij veel gezinnen ervoor gezorgd dat Sinterklaas soberder is gevierd dan anders. De energiekosten stijgen de pan uit en, dat is misschien nog zorgwekkender, ze zijn onvoorspelbaar. Dat geeft onrust en een onbehagelijk gevoel. Ook voor ons als politici. Wat kunnen we doen en welke mogelijkheden hebben we om hier sturing aan te geven. We zitten, zoals dat heet, in de donkere dagen voor de Kerst maar we moeten vooruit kijken.

 

Afgelopen zaterdag mocht ik bij een supermarkt in Ommen als vrijwilliger helpen bij de inzameling van levensmiddelen ten behoeve van de voedselbank. Het is triest dat de voedselbank de laatste jaren steeds meer en meer nodig is. Je zou toch zeggen dat er geen armoede zou mogen zijn in een rijk land. Aan de andere kant was het hartverwarmend hoeveel de inwoners van Ommen gul en vrijwillig hebben gegeven aan de voedselbank.

 

Hulp kan op verschillende manieren worden gegeven, door de gemeente, bijvoorbeeld in het kader van de WMO voor hulpmiddelen of ondersteuning, of door de gemeenschap. De voedselbank is een voorbeeld van hulp door de gemeenschap. Er zijn nog andere initiatieven die het leven makkelijker of aangenamer maken. WijZ Welzijn Ommen kan de weg wijzen naar de mogelijkheden. https://www.wijz.nu/gemeente/ommen, Chevalleraustraat 18, 7731EE Ommen, 0529 712500.

 

Zo aan het eind van het jaar is het traditie om terug te kijken op het afgelopen jaar. D66 wil graag met u vooruitkijken hoe wij samen het beste kunnen halen uit 2023. Politiek, inwoners, gemeente, maatschappelijke instellingen, ondernemers, vrijwilligers, we moeten het samen doen. We zijn allemaal mensen, mensen die iets kunnen betekenen voor anderen, ook al is het maar een belangstellend praatje met iemand in de omgeving die eenzaam zou kunnen zijn. Maar als u denkt dat u geholpen zou worden met iets of iemand, durf het te vragen! In Ommen zal niemand dat vreemd vinden. In Ommen laten wij iedereen vrij, maar we laten niemand vallen.

 

Heeft u idee├źn over wat er in Ommen speelt, heeft u er vragen over, of wilt u gewoon een praatje, wij nodigen u uit om langs te komen bij ons inloopspreekuur. D66 heeft in het algemeen inloop op de maandagavond voor de commissievergadering van de gemeenteraad van Ommen. De eerstvolgende inloop is maandag 16 januari 2023, vanaf 19:30 uur in de Carrousel, Van Reeuwijkstraat 5, 7731 RH Ommen. Zie ook onze website https://ommen.d66.nl/agenda/, of neem contact met ons op voor een individuele afspraak https://ommen.d66.nl/contact-2/.

 

Wij wensen u prettige kerstdagen en een heel voorspoedig 2023.

Met vriendelijke groet,

Henri Mors

Fractievoorzitter D66 Ommen