Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 maart 2019

D66 Ommen vraagt de gemeente Ommen een witgoedregeling te ontwikkelen

D66 heeft in de raadscommissievergadering van Ommen op 7 maart het college gevraagd een witgoedregeling te ontwikkelen voor mensen die al lange tijd op bijstandsniveau zitten.

Fractievoorzitter Henri Mors van D66 pleitte voor een witgoedregeling in Ommen. Inwoners die tot de doelgroep behoren, kunnen dan bij lokale ondernemers een wasmachine, koelkast of iets dergelijks kopen als vervanging echt noodzakelijk is omdat de oude koelkast of wasmachine de geest heeft gegeven. Met de ondernemers zijn dan vooraf de condities afgesproken.

Volgens Henri Mors van D66 heeft een witgoedregeling vele voordelen. Zo is altijd goede kwaliteit gewaarborgd. Hebben de lokale ondernemers er profijt van omdat de inwoners dan niet buiten de regio gaan kopen of via internet. De verwachting is dat de lokale ondernemers graag willen meewerken en korting willen geven, dus is het goedkoper. Naast een korting kan de gemeente bij een regeling ook eisen dat het apparaat zuinigheidsniveau A+++ heeft i.p.v. slechts A+. Dat scheelt de inwoner dan weer 50% aan energiekosten.

Tot slot, als er een witgoedregeling in Ommen komt, laat de gemeente hiermee zien dat zij oog heeft voor haar inwoners, de ondernemers en het milieu.

Wethouder Bongers heeft toegezegd serieus te kijken naar de mogelijkheden van een witgoedregeling. Het was voor hem nieuw. Tijdens de raadvergadering op 21 maart a.s. zal het college de raad informeren over de vorderingen.