Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 maart 2018

Staatssecretaris en Kamerdelegatie naar Ommen voor Natuureducatie

D66 Staatssecretaris Stientje van Veldhoven en de Kamerleden Matthijs Sienot en Paul van Meenen komen op vrijdag 16 maart naar Ommen in het kader van de “Dag van het onderwijs”. Natuureducatie is niet alleen belangrijk, maar bovendien een mogelijkheid om de recreatieve voorzieningen in het Vechtdal ook buiten het hoogseizoen te benutten.
Staatssecretaris van Veldhoven en de Kamerleden van Meenen en Sienot komen naar Ommen om kennis te maken met wat het Vechtdal op dat gebied te bieden heeft.
Zij worden verwelkomd in het Bezoekerscentrum Ommen bij de Besthmenermolen, Hammerweg 59A te Ommen, aanvang 14:15 uur. Het Bezoekerscentrum is het fysieke verlengstuk van de website Natuurlijk Ommen. Beide zijn opgezet door Marjolijn Rhee, inwoonster van Ommen. Als succesvol verbinder heeft ze met het openen van Bezoekerscentrum Ommen een gastvrije ontmoetingsplek gecreëerd voor zowel inwoners als toeristen. Educatief, recreatief, informatief en actief; dit zijn de pijlers van dit centrum in het hart van het Vechtdal.
De heer Cor Vosselman, directeur van het Vechtdalcollege, zal met als thema “Voortgezet onderwijs in Ommen, uitdagingen en kansen” een presentatie houden.
Nico Arkes, Boswachter Publiek van Staatsbosbeheer, gaat in op het beschermen, beleven en benutten van de natuur en natuuronderwijs.
Na afloop van het bezoek van de Staatssecretaris en de Kamerleden biedt D66 Vechtdal de bezoekers een rondwandeling aan door onze schitterende natuur te maken onder begeleiding van Nico Arkes.