Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 maart 2018

Camping Lemeleresch wint Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs

Woensdagavond 14 maart is de Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs in Café “Spoor 7” te Ommen uitgereikt. Schilder Azat Malikov van het kunstenaarscollectief Vechtdalkunsten had een prachtig schilderij gemaakt van de natuur bij de Ommerschans. Historie, Cultuur en Natuur bijeen!

De prijs werd uitgereikt door Mw. Dr. J.M.E. Traag, gedeputeerde van de Provincie Overijssel aan de winnaar, Camping De Lemeleresch (Tinus en Wilma Ellenbroek), te Ommen.

De andere genomineerden waren:

– Hardenberg: Het Boerdereitje te Schuinesloot. Waar de kippen vrij rondlopen, waar zorg met agrarisch wordt verenigd en de producten regionaal worden verkocht onder leiding van Henri Sieljes en Marco en Yvonne Zuidema.

– Dalfsen: The Greenman Project, diverse projecten in Dalfsen, waaronder “het levende dorp”. Initiatieven worden ook landelijk uitgevoerd vanuit Dalfsen door Bob en Cathelijn Radstake. Op hun website worden diverse gerealiseerde projecten gepresenteerd.

Tijdens de nazit bleek dat de drie projecten ook nog veel mogelijkheden hebben voor “kruisbestuiving”. 3×3 is dus geen 9, maar een TIEN!