Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 8 maart 2018

Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs

Op woensdagavond 14 maart a.s. gaat het gebeuren in Café “Spoor 7” te Ommen. De prijs bestaat uit een voor de gelegenheid vervaardigd, uniek kunstwerk van de schilder Azat Malikov.
De prijs zal worden uitgereikt door Mw. Dr. J.M.E. Traag, gedeputeerde van de Provincie Overijssel. Het thema Duurzaamheid zit in haar portefeuille.

Ook hier is een grote opkomst aan D66’ers gewenst: We willen de maatschappij (via de pers) immers graag ons enthousiasme tonen!

Café “Spoor 7” aan de Stationsweg 35 te Ommen is gevestigd in het stationsgebouw van Ommen en dus perfect per trein en bus bereikbaar.
Voor deze gelegenheid zijn B&W en raadsleden van de 3 Vechtdal-gemeenten uitgenodigd alsmede vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties, de winnaar van de prijs van vorig jaar (MijnWaterfabriek te Hardenberg), de lokale pers en de leden van D66 Vechtdal.

Genomineerd voor de prijs van 2018 zijn:
– Hardenberg: Het Boerdereitje te Schuinesloot. Waar de kippen vrij rondlopen, waar zorg met agrarisch wordt verenigd en de producten regionaal worden verkocht onder leiding van Henri Sieljes en Marco en Yvonne Zuidema.
– Ommen: Camping Lemeleresch, Tinus en Wilma Ellenbroek. Al tientallen jaren een camping van hoge kwaliteit en gastvrijheid op een zo mogelijk duurzame basis. Energiezuinig, milieuvriendelijk en harmonie met de natuur. Met name maken ze indruk door de manier waarop activiteiten voor kinderen bijdragen aan het begrip en de waardering voor natuur en duurzaamheid. Er staan nog mooie nieuwe duurzame plannen op stapel.
– Dalfsen: The Greenman Project, diverse projecten in Dalfsen, waaronder “het levende dorp”. Initiatieven worden ook landelijk uitgevoerd vanuit Dalfsen door Bob en Cathelijn Radstake. Op hun website worden diverse gerealiseerde projecten gepresenteerd.

De jury bestaat uit:
Mw. Mirjam Dijsselhof
Mw. Daniëlle Schwartz en
Mw. Roos ter Beek

Annemieke Traag, gedeputeerde van de Provincie Overijssel, gaat de prijs uitreiken.

Tot 21:00 u is er een netwerkborrel!

De genomineerden en de genodigden gaan een interessante avond beleven.