Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 28 september 2017

Eindelijk na 12 jaar een hondenbeleid!

Na 12 jaar trekken en drukken van D66 is vanavond eindelijk een hondenbeleid vastgesteld door de gemeenteraad van Ommen.

Met name door de inbreng van D66, zowel in de raad als in overleggen met bewoners en ambtenaren, is er een hondenbeleid vastgesteld waar zowel de hondenbezitters als de niet-hondenbezitters blij van worden. De openbare ruimte komt er ook beter uit te zien omdat er minder of nagenoeg geen hondenpoep op straat komt te liggen. Wat is de kern van het nieuwe beleid:

  • Er komen in elke wijk in overleg met de bewoners hondenuitlaat veldjes
  • Bij de veldjes worden afvalbakken geplaatst
  • Bij de veldjes komen bankjes te staan waar hondenbezitters kunnen zitten terwijl de honden aan het uitrazen zijn.
  • In de wijk op de route naar de veldjes komen aanvullende afvalbakken
  • Eenmalig worden aan hondenbezitters poepzakjes uitgedeeld om aandacht te vragen voor de nieuwe veldjes

D66 verwacht dat hiermee de hondenbezitters gestimuleerd worden de hondenpoep zelf op te ruimen. De veldjes zijn met nadruk geen hondentoiletten. Ook op de veldjes dienen de hondenbezitters de poep op te ruimen. De bankjes zullen daar een positieve rol in gaan vervullen omdat de hondenbezitters vaker met elkaar spreken en er een zekere sociale band zal ontstaan, waardoor er minder handhaving noodzakelijk is.

Een grote stap om de overlast van hondenpoep terug te dringen!