Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 januari 2016

Het Laar blijft voor de Ommer bevolking toegankelijk!

Het Laar blijft voor de Ommer bevolking toegankelijk!

De VOV fractie heeft Ommen op z’n kop gezet door te suggereren dat een groot aantal partijen het Laar wil verkopen.
Niets is minder waar.

Belangrijk voor u als inwoner om te weten: wat is er dan wel aan de hand? De heer De Jonge (VOV) heeft zijn mond vol over burgerparticipatie, maar een belangrijke basis van burgerparticipatie is vertrouwen, is de waarheid spreken en alle feiten op tafel. Burgerparticipatie is niet: onrust stoken, bewust verkeerde verwachtingen wekken.

Al meerdere jaren (over meerdere bestuursperiodes heen) spreken wij als politiek over hoe we ons cultureel erfgoed het Laar kunnen behouden en versterken voor Ommen. In de wetenschap dat er binnen een paar jaar veel (renovatie)kosten op ons af gaan komen en wij als gemeente daar gewoonweg niet de middelen voor hebben. Dit maakt dat wij een onderzoek zijn gestart om te onderzoeken of het mogelijk is het Laar onder te brengen in een particuliere stichting, waar ook de gemeente Ommen onderdeel vanuit maakt. Dit onderzoek loopt en we hopen hier in de openbaarheid binnenkort over te kunnen spreken in de gemeenteraad. Op dat moment zijn de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden zichtbaar en kunnen we verder de koers bepalen.

Waarom dan deze stemmingmakerij van de heer De Jonge (VOV) vragen wij ons af? Want natuurlijk zijn wij als hele raad voorstander van burgerparticipatie. Maar heeft u ons ook gevraagd om volksvertegenwoordiger te zijn. Op dit moment verkondigt de heer de Jonge onjuistheden, die juist contraproductief werken voor ons allemaal. En waarom? Want het Laar gaat ons allemaal aan het hart en niemand wil dat het Laar wordt afgesloten voor het publiek. De bedoeling is juist dat we met z’n allen nog meer kunnen gaan genieten van al het moois dat het Laar ons biedt. Elke dag weer.

Voordat u alle onzin gaat geloven die de VOV de afgelopen tijd rondstrooit over het Laar wilden we u graag laten weten hoe het nu werkelijk zit.

En wilt u meer weten, belt u ons gerust. Wij beantwoorden graag uw vragen. Wij houden u ook op de hoogte wanneer het gesprek hierover in de raad plaatsvindt.

Politieke fracties Ommen:

CDA
ChristenUnie
D66
PvdA
VVD