Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 oktober 2015

Vragen van D66 Ommen over tunnels onder de N348

Het is D66 bekend dat er de nodige klachten geuit over de inspraakprocedure van de provincie. De plaatselijke belangen hebben zich duidelijk laten horen, maar blijken geen gehoor te vinden. We krijgen de indruk dat er niet of in ieder geval onvoldoende geluisterd wordt naar de omgeving, waar wij in Ommen juist draagvlak in de omgeving een voorwaarde vinden, missen wij deze instelling bij de provincie. Welke mogelijkheden zijn er tot herorientatie?

Er is behoefte aan een tunnel zowel bij Dalmsholterdijk als bij de Achterveldsweg. Nu lijkt er een compromis waar niemand blij van wordt door halverwege 1 tunnel aan te leggen. De breedte van deze tunnel is een zorg die door alle belanghebbenden is geuit.

Wij vragen het college om mede namens de Plaatselijke belangen en dus Ommen bij de Provincie te pleiten voor een bredere tunnel, waar het verkeer van beide zijden door kan, en rekening wordt gehouden met de wensen voor de landbouwvoertuigen.