Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 26 juni 2015

Winkeltijden in Ommen

D66 kan zich voorstellen dat enkele koopzondagen in het hoogseizoen de ondernemers de extra omzet op kunnen leveren om te concurreren tegen o.a. de 24 uurs economie en internet. Het verhoogt ook de aantrekkelijkheid van een Toeristische plaats als Ommen, dat geeft de ondernemers kansen die wij ze niet mogen onthouden.
We moeten met de tijd meegaan, op zaterdag en zondag draaien de winkeliers mogelijk meer omzet dan van maandag tot en met vrijdag. Geef ze dan de vrijheid om zelf te bepalen of zij hun zaken open willen houden. Voor een aantal zaken kan dat van belang zijn voor de levensvatbaarheid van de onderneming.
De consumentenmarkt vraagt tegenwoordig om een andere benadering. Als Ommen niet met de tijd meegaat verliest het zijn aantrekkingskracht.
Wij vinden dat we winkeliers niet moeten verbieden om op zon- en feestdagen open te zijn, terwijl alle horecagelegenheden en ook de campingwinkels wel geopend mogen zijn.